Workshops - Volwassenen
Papierscheppen
Ik geef verschillende workshops op het gebied van papier maken, en kan inspelen op uw persoonlijke wensen. In mijn werkkamer in Eindhoven kan ik maximaal 2 deelnemers ontvangen. Voor grotere groepen (maximaal 12 deelnemers) kan ik een workshop op maat aanbieden op een plek en een datum in overleg.
De mogelijkheden van
papierscheppen zijn schier
oneindig en het is een
heerlijke ambachtelijke en
creatieve activiteit met
onmiddellijk resultaat.
Basisworkshop papierscheppen (dagdeel)
U leert de basistechniek van het papier maken met oude kranten. Met deze pulp kunt u nieuwe velletjes papier scheppen in een schepraam. Vervolgens zullen we decoratieve materialen als zaden, droogbloemen, veertjes en/of textiel tijdens het scheppen toevoegen aan de pulp en op deze wijze de oude krant omvormen tot kleine kunstwerkjes. Ook kunnen de velletjes ingelegd worden met meegebrachte gedichtjes of regels tekst (met watervaste inkt geschreven!!!!) en foto's. Met de gedroogde velletjes kan eventueel (thuis) een persoonlijk boekje gemaakt worden. U kunt een kommetje maken en er zullen voorbeelden te zien zijn van plantaardig papier.

Kosten: 55 euro p.p. inclusief materiaal, een reader, koffie, thee, limonade en wat veganistische lekkernijen.
De workshop kan op elke locatie plaatsvinden, mits er warm en koud water en elektriciteit is.
Totaalworkshop papierscheppen (hele dag)
We beginnen met het prepareren van plantaardig materiaal. Terwijl dat twee uur staat te koken gaan we met oude kranten aan de slag. Zie basisworkshop papierscheppen hierboven. In de middag verwerken we de plantaardige pulp en u keert huiswaarts met een verrassende collectie velletjes versgeschept papier.

Kosten: 100,00 euro p.p. en is inclusief materiaal, een reader, koffie, thee, limonade, wat veganistische lekkernijen en een lunch bestaande uit zelfgebakken brood en vegetarisch beleg.

Mozaïek
Op individuele basis kan ik u leren mozaïeken en u begeleiden aan de hand van een door u gekozen project. Prijzen op aanvraag.