'Over de schoonheid van verval'
Vanaf mijn eerste bezoek aan Venetië ben ik gegrepen door de schoonheid van die stad. De rijke bouwkunst, de prachtige kleuren, het bijzondere licht van de lagune, de vergane glorie. Wat kan verval mooi zijn! Vanaf 1990 ben ik gericht details gaan fotograferen. De foto's zijn gecombineerd met oud hout en zo ontstond de serie 'Over de schoonheid van verval'.
Koppen
De gevelkoppen zijn het eerst gefotografeerd. Snel volgden deurknoppen met mannen-, vrouwen-, en dierkoppen, die in vegetaal papier verwerkt werden tot de serie 'Feuilles mortes'.
'Moeder & kind'
Daarna werd mijn oog geraakt door de soms hartverscheurende beelden van 'madonna's' die fantastisch pasten bij wrakhout op Ameland gejut.
'Het Erbarmen'
Naast afbeeldingen van Jezus en heiligen trof ik details aan als zegenende handen. Deze foto's vonden een plek in de serie 'Het Erbarmen'.
Deuren, ramen, luiken
Al fotograferend ontdekte ik bijzondere deuren en een vriendin maakte me opmerkzaam op het prachtige smeedwerk van veel ramen. Venetië betekende voor mij de omslag van zwart-wit fotografie naar kleurenfotografie.
Muren
De thema's werden uitgebreid met 'muren'. De vervallen muren in Venetië zijn een wereld op zich. Eigenlijk zou ik elke centimeter van Venetië op de gevoelige plaat willen vastleggen...